Kars Ani Harabeleri - Menuçerh Camii – Katedral - Kanlı Tabya - Çıldır Gölü - Atlı Kızaklar İle Çıldır Gölünde Kızak Keyfi - Kars Kaşarı Alışveriş - Kafkas Gecesi - Aşık Atışması
Ankara Çıkışlı Doğu Ekspresi Türkiye'nin Çatısı Van Kars Erzurum Turu'muzun 3. Gününde Sabah Otelimizde Alacağımız Kahvaltıdan sonra 1918'de Bolşevik İhtilali'nin ardından yapılan Brest-Litovsk Antlaşması ile Osmanlılar'a bırakılan Kars'tan ayrılarak Ermeni Hanedanlığı'nın başkenti olmuş, Sultan Alparslan tarafından 1064 yılında 25 günlük bir kuşatmadan sonra fethedilen Ani'ye ulaşıp, 1215 yılında Ani'li bir tüccar olan Tigran Honents tarafından inşa ettirilmiş Resimli Kilise, temelleri Bagratlı Kralı II. Sembat tarafından M.S. 990 yılında atılmış ancak Kral öldükten sonra eşi kraliçe Katranide tarafından 1001 yılında bitirilmiş Büyük Katedral, 1072 yılında Ebû'l Menuçehr Bey tarafından yaptırılan ve Anadolu'daki ilk Türk Camisi olma özelliğini taşıyan Menuçehr Camii gezilerimizi bitirdikten sonra Kars'a ulaşıyoruz. 1803'te Padişah III. Selim Döneminde "Yeni Tabya" ismiyle yapılmış, 1828'deki Rus saldırısının püskürtülmesi, 1855'teki Kars Zaferi'nin kazanılması ve 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında savunma amaçlı kullanılmış Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi'ni gezdikten sonra, Öğlen Yemeği için Hanı-ı Hanedan Restoranda yöresel yemekleri yiyeceğiz. Arpaçay İstikameti ile Türkiye-Ermenistan sınırını teşkil eden, Aras nehrinin önemli kolu olan, toplam 186 km uzunluğunda Arpa Çay boyunca yol alarak, doğduğu Çıldır Gölü’ne ulaşıyoruz. Deniz seviyesinden 1959 metre yüksekliğe sahip, en derin noktası 42 m. olan, lâv akıntısı ile meydana gelmiş bir doğal set gölü olan, muhteşem doğası ile kış aylarında üzeri genelde donuk vaziyetteki Çıldır Gölü’nde dileyen konuklarımız, göl üzerinde Atlı Kızakla gezinti yapabilir ya da bolca fotoğraf çekilebilirler. Çıldır Gölü ziyaretlerimizi de bitirdikten sonra, Karsın olmazsa olmazı meşhur Kars Kaşarı, Gravyer gibi yöresel ürün alışverişi yapabileceğimiz mağazamıza geçiyoruz. Burada Kars kaşarı sunumu ve tadımını yaptıktan sonra alışverişimizi tamamlayarak otelimize geçiyoruz. Dileyen Konuklarımız ile Bölge Kültürünü Tanıyabileceğimiz ve Yöresel Yiyecekleri Tadacağımız Kars'ın Olmazsa Olmazı Kafkas Gecesi’ne katılıyoruz. Bu Akşam Yapacağımız Konaklamada Akşam Yemeği Tur Ücretine Dahil Değildir. Kafkas Gecesi'ne Katılmak İstemeyen Misafirlerimiz Akşam Yemeği'ni Kendi İmkanları ile Yiyebileceklerdir.
Kafkas Gecesi: Kale Kafe'de, Kafkas Gösterisi, Aşık Atışması, Canlı Müzik; Meyve Tabağı, Kabuklu Fıstık, Fırında Gartol; Piti (Bozbaş), Yöresel Çorba, Yoğurt, Pancar Turşusu, Salata, Çeçil Peyniri, Yöresel Helva (Ekstra)
NOT: BAHAR VE YAZ AYLARINDA ÇILDIR GÖLÜ GEZİSİ YAPILMAYACAKTIR.
Kahvaltı: Otelde Açık Büfe Olarak Alınacaktır. (Dahildir)
Öğle Yemeği: Kars Merkezde Yöresel Yemek Alınacaktır (Ekstra)
Akşam Yemeği: Kars - Kale Cafe / Piti Menü (Ekstra)(Kafkas Gecesi Programı Akşam Yemeklidir.)
Konaklama: Kars - Sapran Otel
Konaklama: Kars Otelleri